Wat doen we?


Onzichtbaar Den Haag professionaliseert de kennis, kunde en ervaring van (toekomstig) professionals die werken met en voor ‘een kwetsbare burger’. Dit doen we door het inzetten van die kwetsbare burger, onze ambassadeurs, met hun kennis, kunde en ervaring.

Waarom doen we dat?


We geven plek aan ‘een kwetsbare burger’ om van betekenis te zijn. We maken hen zichtbaar omdat wij geloven dat hun kennis, kunde en ervaring van belangrijke meerwaarde is voor de samenleving. Het is zonde dat deze op straat of op de sofa verloren gaat.

Studenten Hogeschool:

“Jullie geven de hulpverlening een gezicht.”

Hoe doen we dat?


Wij creëren betekenisvolle leerervaringen waarbij we onze ambassadeurs inzetten. Dit maakt ons authentiek, confronterend, levendig en echt.

Dit doen we op een ervaringsgerichte wijze door interactief het dialoog aan te gaan om van elkaar te leren, het vertellen van persoonlijke levens-, herstel- en succesverhalen, onszelf ‘levend en echt’ na te spelen, het maken van een koppeling tussen theorie en praktijk rondom maatschappelijke thema’s. Dit doen we door het geven van workshops en trainingen en nog vele andere creatieve ervaringsgerichte leer- en werkvormen in de vorm van ‘arrangementen’.

De arrangementen van Onzichtbaar Den Haag bieden een inspirerende en betekenisvolle leerervaring. We laten met onze ambassadeurs en arrangementen ervaren hoe het is om dakloos te zijn of schulden te hebben, een hulpvraag te hebben, in paniek te zijn en niet meer weten waar te beginnen. Of het gevoel te hebben niet meer mee te doen in de samenleving of erbij te horen.

Onze stijl van werken is ervaringsgericht. Door te ervaren gaan we voelen. Van daaruit starten we het dialoog. Zo ontstaat er ruimte voor het delen van kennis, kunde en ervaring. Deze overdracht verbreedt het perspectief waardoor de betrokkenheid bij de ander en elkaar toeneemt. Dit leidt tot medemenselijkheid: een professionele en persoonlijke (her-)ontmoeting.

Youri, student Universiteit Utrecht:

“Jullie maken niet alleen het onzichtbare zichtbaar. Jullie maken het ontastbare voelbaar.”