skip to Main Content

VACATURE


Gezocht: trainer voor ervaringsgerichte trainingen

Wij zoeken een trainer voor interactieve trainingen over maatschappelijke problemen. Ben jij goed in anticiperen op wat er gezegd wordt én heb je een intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken? Lees snel verder!

Wat we doen in het kort
Wij geven trainingen aan gemeenten, scholen, ministeries en vele andere partijen. We trainen mensen om inzicht te geven in wat de impact van het systeem is op mensen in kwetsbare situaties en waar de deelnemers rekening mee kunnen houden in hun werk. Dit doen we niet door te vertellen hoe het zit, maar door mensen dat te laten voelen. Onze trainingen geven we altijd met één trainer en minimaal twee ervaringsdeskundigen. Met onze trainingen halen we hoge scores. Dat is het resultaat van sterke inhoud en dat we als team goed samenwerken. We zoeken dus niet alleen de juiste skills, maar ook de klik.

Wat doe je als trainer
Onze trainingen zijn zeer interactief. De trainer is niet de persoon die alles weet of die gaat zeggen hoe iets zit of anders moet. Als trainer ben je degene die het beste uit de groep haalt. Dat doe je door interactie met de deelnemers aan te gaan én door de ervaringsdeskundige op het juiste moment de juiste vraag te stellen. Het verloop van de trainingen is vastgelegd en zo lang het script goed uitgevoerd wordt halen de deelnemers altijd het beoogde doel. Als trainer zorg je er met steekhoudende vragen voor dat iedereen dat doel bereikt.

Het verloop van een training
Na een korte opening door de trainer, en soms een geleide meditatie van 3-4 minuten, vertellen de ervaringsdeskundigen hun verhaal. Daarin geven ze een duidelijk beeld van waar ze vandaan komen en hoe hun leven eruit heeft gezien. Het is geen herstelverhaal maar veel completer dan dat. Na de verhalen vervolgt de training op basis van een vaststaand script. Je zet de verbeeldingskracht van de deelnemers aan en je zet ze in de schoenen van een persoon. Dit kan Yvonne zijn (een moeder met schulden) of Achmed (de trajectbegeleider van Yvonne). De deelnemers krijgen een aantal vraagstukken voorgelegd die zij vanuit Yvonne of Achmed gaan oplossen. De ervaringsdeskundigen helpen hierbij door context te geven met hun verhaal. De training eindigt plenair in een interactieve setting waarin de deelnemers met stellingen en vragen geprikkeld worden om dat wat ze ervaren en geleerd hebben te verwerken. Een training duurt tussen 1,5 en 4 uur. 

Het inwerken
De rol van trainer is vooral die van een verbinder. Je hoeft ‘het antwoord’ niet zelf te hebben, maar het gaat om het stellen van de juiste vraag op het juiste moment aan de juiste persoon. Dat klinkt mooi in één zin maar er komt een hoop kennis en kunde bij kijken. Jij neemt daar al het één en ander van mee en wij maken het van onze kant zo gemakkelijk mogelijk door je het script tot in alle details uit te leggen en je mee te nemen in de wereld van ervaringsdeskundigen. Als we er dan eenmaal klaar voor zijn kiezen we een training uit die verstandig is om mee te beginnen.

Dit zoeken we
– Je bent goed in luisteren en het anticiperen op dat wat gezegd wordt
– Je bent eerder open en vragend dan dat je wilt vertellen wat jij weet of vindt
– Je weet snel de juiste vraag te formuleren
– Je hebt ervaring met groepen begeleiden, trainen of coachen
– Je laat je voor een groep niet snel uit het veld slaan
– Je werkt graag in een team
– Het is een pré als jij (of iemand in je directe omgeving) persoonlijke confrontaties hebt gehad met maatschappelijke vraagstukken of met het systeem

Wat we bieden
– Inzet als trainer, in aanvang ca 1 of 2 keer per maand
– Hoge mate van flexibiliteit
– Een degelijk maar maatschappelijk uurtarief
– Vergoeding van voorwerk, reiskosten en reistijd
– Het leveren van een waardevolle bijdrage aan betekenisvolle opdrachten

We zoeken een trainer die het werk bij ons erbij wil doen. Naast een baan of als onderdeel van je zzp klussen. Wij bieden geen werk in loondienst aan.

Meld je aan
Wil je solliciteren stuur ons dan een mailtje met het volgende:
– Je cv
– Je LinkedIn pagina
– Een sollicitatiebrief met daarin kort en krachtig:
1. wat je hoopt te vinden bij ons
2. waarom jij het goed zal doen voor een groep
3. wat je nog te leren hebt
4. jouw affiniteit met maatschappelijke vraagstukken

hallo@onzichtbaar-denhaag.nl

SLUITINGSDATUM: 27 OKTOBER 2024.